- Gezien op vakantie

Ofgelopen weken zijn we op vakantie geweest in Midden-Amerika. Ook deze keer wil ik jullie enkele indrukken laten zien. In de hotels kom je vaak leuke dingen tegen, maar ook op de lokale marktjes kijk je je ogen uit. De vraag is alleen of de mensen zelf wel van hun mooie creaties kunnen genieten aangezien de meeste maar weinig geld hebben.

Wat we heel veel gezien hebben zijn schommelstoelen. Deze kun je daar dan ook krijgen in alle maten en soorten, van simpel tot heel mooi versierd. In ieder hotel staat er wel een voor je kamer, maar als je over straat loopt zie je ook heel veel mensen van de lokale bevolking uitrusten in een schommelstoel. Op de foto is een heel mooi exemplaar te zien.

In Guatemala vielen de mooi gekleurde stoffen heel erg op. Van deze stoffen kun je dan ook vanalles krijgen. Kussens, tafellopers en ander texiel, maar ook de kaften van boeken of pennen die met deze stofjes versierd werden. Al met al een behoorlijk kleurrijk geheel. Naast de schommelstoel kom je dan ook veel hangmatten tegen in de meest leuke kleuren.
Aangezien de meeste mensen daar kleiner zijn dan hier waren ook veel van de meubels iets kleiner. Op de afbeelding een voorbeeld van een bijzondere tafel met stoelen.

Niet alleen hebben we veel gekleurde stoffen gezien, maar ook bijzonder veel gekleurde huisjes. Het is namelijk zo dat men niet dezelfde kleur muur wil hebben als de buurman. Dit resulteert in kleurrijke straatjes met mooie gebouwen. Zeker in de iets grotere dorpen.
 

 

 

 

 

Als laatste wil ik jullie nog een van de ambachten van een dorpje in Honduras laten zien. Men maakt hier de mooiste kunstwerken uit hout gesneden en vervolgens heel mooi geverft. Echt handwerk!
 

Vrijblijvend informatie aanvragen


Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Ejam.

Onder het motto 'stomme vragen bestaan niet', ben ik altijd bereid om uw vraag te beantwoorden. Opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Sociaal