- Zelf maken, pompons

Het voorjaar begin langzaamaan te kriebelen. In de wintermaanden heb ik veel gebreid en daar zien jullie binnekort het resultaat van, maar voor nu wil ik jullie graag iets vrolijks laten zien. Een tijdje geleden kwam ik de Juju Hat tegen, een hoofdtooi uit Kameroen. Deze werd op de muur geplaatst waardoor er een mooi effect ontstond (http://www.dalani.nl/magazine/decoreren/van-afrikaanse-traditie-naar-style-trend/). Toen ben ik gaan kijken of het ook mogelijk was om deze zelf te maken aangezien ze nogal vrij prijzig zijn.
 

Met deze zoektoch kwam ik erachter dat je hem ook van wol kunt maken. Koop een heleboel bollen wol en volg de beschrijving: http://flutterflutter.ca/2011/05/26/juju-hat-tutorial/. Hier ben ik echter nooit verder mee aan de slag gegaan. Totdat ik vorige week bij de Xenos vrolijke pompons tegen kwam en zie hier het resultaat.


Natuurlijk ben ik ook meteen gaan kijken of deze pompons zelf te maken zijn, voor als ik een keer andere kleuren zou willen. Gelukkig gaat dit prima! Zie hier hoe je ze zelf kunt maken: http://www.101woonideeen.nl/zelfmaken/papieren-pompons.html. Een trend die 101 woonideeën jaren geleden al heeft ontdekt, maar toch blijft het leuk om te zien.
 

Toen ik alle pompons uitgevouwen had ben ik de gaan rangschikken om te kijken in welke volgorde ze mooi uit zouden zien. Ik heb een groot stuk karton gepakt en ze daar op gelegd. Vervolgens heb ik de plekken waar de pompons moesten komen gemarkeerd en heb ik met een sateprikker gaatjes gemaakt in het kartons. Aangezien er vroeger een schilderij aan de muur hing heb ik ook 2 gaten gemaakt op de plek van de oude haakjes. Zo kon ik het stuk karton makkelijk ophangen.
 

De pompons aan het karton vastmaken kan heel makkelijk door het touwtje door het gaatje te steken en dit aan de achterkant vast te maken. Ik heb een sateprikkertje gebruikt om te zorgen dat het touwtje niet door het gaatje terug gaat en om de pompon steven vast te zetten. Vervolgens heb ik het karton op maat geknipt en klaar. Nu hebben we een vrolijk en kleurrijk geheel aan de muur hangen. Laat het voorjaar maar komen!


Vrijblijvend informatie aanvragen


Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Ejam.

Onder het motto 'stomme vragen bestaan niet', ben ik altijd bereid om uw vraag te beantwoorden. Opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Sociaal