- Buiten kan je ook stylen

Zoals jullie waarschijnlijk in de gaten hebben ben ik van mening dat ook buiten styling kan worden toegepast. Tegenwoordig heb je meerdere accessoires om buiten toe te passen. Je ziet niet alleen maar bloempotten met bloemen, maar buiten schilderijen, spiegels en zelfs vrolijke zomerse kleuren om de tuin op te vrolijken. Mede hierdoor zie je ook de grens tussen buiten en binnen
steeds meer vervagen.

Natuurlijk heb ik al een artikel geschreven over het opknappen van je tuinmeubels wat mooi aansluit bij dit artikel. Zelf zijn mijn vriend en ik al een paar maanden bezig met het opknappen van onze tuin. Het einde is in zicht dus ik mag me gaan bezig houden met de aankleding, zoals bijvoorbeeld het rekje van de vorige blog.

De tuinset, schommelbank en inmiddels ook de loungeset staan klaar voor gebruik. Deze elementen op zich maken het natuurlijk nog geen geheel. Duur het kleurgebruik in de kussens gelijk te houden en op de verschillende terrasdelen te laten terug komen zorg je al voor meer eenheid. Verder zijn de kleuren van het tuinhuisje en de schommelbank gelijk. In de toekomst zullen de kozijnen ook in deze kleuren geverft worden om het huis bij de tuin te betrekken. Aangezien wij een redelijk grote tuin hebben heb ik vooral voor rustige kleuren gekozen. Wat ik echter geleerd heb is dat je bij een kleinere tuin heel goed felle kleuren kunt gebruiken om deze ruimtelijker te laten lijken.

Mijn uitgangspunt voor het aankleden van de rest van de tuin was vooral het idee dat de tuin knus en gezellig moest worden. Veel kaarsjes, eventueel wat spiegels, fleurige vogelhuisjes en natuurlijk ook bloempotten met kleurrijke bloemen. Wat erg leuk is om te decoreren is het afdakje. Hier kun je leuke versieringen aanhangen, zoals nog meer bloemen of theelichtjes. Aan de achterkant van het terras hebben we een rekje gemaakt met vrolijke potjes, dit zorgt voor beschutting en ook voor sfeer. Wil je lezen hoe je dit zelf kan maken, dan verwijs ik je graag door naar mijn vorige blog: Zelf maken, een vrolijk rekje. Dit terras is dan ook bedoeld om in de
avonduurtjes nog lekker lang buiten te zitten. Een kachel en een barbecue zorgen voor warmte en lekker eten. Door spotjes in het vlonder te plaatsen en door de planten rondom is dit terras ook altijd gezellig.

Voorlopig kan ik nog even vooruit met het inrichten en alle ideeën, maar ook hier kan ik net als binnen kiezen voor andere kussens en accessoires als de kleuren me gaan vervelen. Verder kan ik er voor kiezen om de meubels anders te plaatsen en op deze manier ervoor zorgen dat de tuin toch weer anders wordt ingericht.

Vrijblijvend informatie aanvragen


Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Ejam.

Onder het motto 'stomme vragen bestaan niet', ben ik altijd bereid om uw vraag te beantwoorden. Opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Sociaal