- Meubels restylen

Eindelijk weer om buiten te zitten! 's Avonds lekker buiten op je eigen terras, alleen, met zijn tweeën of met meerdere. Het weer is er in ieder geval, maar heeft u ook al een tuinset waar u en eventuele gasten op kunnen zitten?

Inmiddels al weer 1,5 jaar geleden heb ik me via marktplaats een leuk bistro tuinsetje gekocht. In november... Waarom in november zult u denken. Mijn appartement stond toen te koop en de makelaar had in de omschrijving van het huis gezet dat er een tuin zat bij het appartement. Naja een tuin een klein stukje met tegels en een heg bij de voordeur. Om dat stukje grond toch een beetje op een tuin te laten lijken vond ik dat er een tuinset in moest. Echter waar haal je in november een tuinset vandaan? Van marktplaats! Ik heb daar een leuk bistro tuinsetje gekocht voor 15 euro, een tafel en 4 stoelen.

Mijn appartement is verkocht en de tuinset hebben we opgeknapt. Inmiddels hebben we nog altijd veel plezier van dit setje en heeft het een mooie plek gekregen in de tuin van ons nieuwe huis.
 

Mocht u dus op zoek zijn naar een mooi, maar goedkoop tuinsetje kijk dan zeker eens op marktplaats. Als je een leuk setje gevonden hebt kun je hier op bieden en als het bod wordt geaccepteerd kunt u uw tuinset gaan ophalen! Als u heel veel geluk heeft kunt u het setje meteen buiten zetten en van de zon gaan genieten. Echter voor een goedkoop tuinsetje is wat werk vereist. Even een stappenplan van hoe u ervoor kunt zorgen dat u tuinset weer als nieuw wordt.
 

 1. Spoel de tuinset goed af, maak alle hoekjes en inhammen schoon en laat het vervolgens drogen.
 2. Schuur de tuinset.
 3. Maak de tuinset nogmaals goed schoon. Om het geheel te ontvetten heb ik "St. Marc Express verfreiniger" gebruikt.
 4. Werk eventuele oneffenheden bij met een houtplamuur.
 5. Laat de plamuur drogen en schuur deze vervolgens.
 6. Wederom dient de tuinset nu goed schoongemaakt te worden voordat je begint met verven.
 7. Kies een kleur en haal deze bij de bouwmarkt of verfspeciaalzaak.
 8. Ik heb ervoor gekozen om zowel de houten delen het ijzeren frame te verven. Voor het hout heb ik een sogenaamde "white wash" verf gebruikt, voor het ijzeren frame "Hammerite" speciaal op metaal te verven.
 9. Verf het hout en ijzer minimaal 2 keer. Voordat je opnieuw verft het hout en ijzer nog een keer opschuren en schoonmaken.
 10. Als de tuinset klaar is wil je vast ook lekkere kussens om op te zitten. Kussens kun je zelf maken of je kunt ze kopen.
 11. Als je ze zelf wilt maken dan kun je vulling bij bijvoorbeeld de Action halen, de stofjes die ik gebruikt heb komen van "Het goedkope huis" in Weert.
 12. Als laatste stap kun je heerlijk buiten gaan zitten!
   

Nadat ik de tuinset gekocht had en opgeknapt vond ik het tijd voor een volgend project. Ik ben dus weer op marktplaats op zoek gegaan naar een nieuw meubel voor in de tuin. Dit keer wilde ik graag een schommelbank hebben. Op de afbeelding zie je welke ik gekocht hebt. Momenteel ben ik deze aan het opknappen, dus houd vooral mijn twitter en deze website in de gaten om te kijken wat het eindresultaat is!

 

Vrijblijvend informatie aanvragen


Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Ejam.

Onder het motto 'stomme vragen bestaan niet', ben ik altijd bereid om uw vraag te beantwoorden. Opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Sociaal