- Fantasies and realities

"Fantasies and realities" is de titel van de nieuwe collectie kleuren van PANTONE® VIEW. Na aanleiding van een twitter bericht heb ik me ingeschreven voor het webinair genaamd "PANTONE® VIEW home + interiors 2013". Voor mij was het de eerste keer dat ik me voor een dergelijk seminair op het web inscheef. Afgelopen donderdag, hemelvaartsdag, was het dan zover. Vol spanning zat ik voor mijn computer, benieuwd naar wat ik te zien kreeg.

De spreekster was Laurie Pressman volgens Linkedin is zij Vice-President - Fashion, Home & Interiors bij Pantone LLC. Aan de hand van veel snel achter elkaar getoonde afbeeldingen kreeg ik een indruk van hun kleurenschema's voor 2013. De spreekster besprak wat er op de afbeeldingen te zien was en na een half uur was het geheel weer afgelopen.

Op het einde vroeg ik me af "Wat heb ik hier nu van opgestoken?". Na een zoektocht op de PANTONE website kwam ik erachter dat er 9 nieuwe kleuren thema's zijn samengesteld voor 2013. Helaas heb ik ze niet alle 9 als thema kunnen ontdekken in de presentatie. Even voor het beeld hier een opsomming van de kleuren thema's: Connoisseur, Glamour, New Old School, Rugged Individuals, Extracts, Footprints, Sojourn, Surface Treatments and Out of the Ordinary. Degene die mij opvielen in de presentatie zal ik hieronder bespreken.
 

New Old School

In dit thema komen de kleuren rood, wit en blauw er naar voren. Door de ruiten patronen en dit kleur gebruik krijg je heel erg het gevoel of je terug gaat naar school. In dit geval wel een typisch amerikaanse school. Als toevoeging noemden ze ook nog het klassieke groen en de kleur bruin. Ik neem aan dat dit een thema is voor de winterdagen aangezien het warm en knus overkomt.
 

Rugged Individuals

Dit thema is samengesteld aan de hand van de cowboys en de indianen. De kleuren die hier gebruikt worden zijn dan ook bruin rood, geel en gewassen blauw. Natuurlijk heeft PANTONE een andere naam voor deze kleuren, namelijk Raw Sienna, Vintage Indigo and Stonewash. Het materiaal gebruik voor dit thema is hout, kurk, leer en jeans.

 

Extracts

Extracts vond ik zelf het mooiste thema. Hier komen de vrolijke kleuren tevoorschijn die je laten denken aan het voorjaar, de zon, aan een vakantie en noem maar op. Op de afbeeldingen in de presentatie was steeds de kleurcominatie te zien van roze, oranje en limegroen. Fris en fruitig dus.

 

Sojourn

Dit thema ging vooral over drukke prints en klassieke warme kleuren zoals paars. Hier kregen we ook verschillende afbeeldingen te zien van hoe men zich vroeger kleedde en de ellegantie die toen uitgestraald werd. Met dit thema probeert PANTONE dit terug te brengen naar nu. De afwerking van zilvergoud, champagnebeige en metalic komt hier naar voren.

 

Out of the Ordinary

Naar mijn idee is dit het meest intressante thema van de 9. Hier lieten ze afbeeldingen zien van aparte vormen en aparte voorwerpen wat meteen je aandacht trekt. Een tas gemaakt van hetzelfde spul als een spons, een stoel in de vorm van een gezicht, een paraplu houden in de vorm van een potlood en kookgerei met een striptekening op. Dit thema is een en al humor en felle opvallende kleuren. Gezellig druk en leuk als eyecatcher in je huis.

 

Voor een duidelijk overzicht van alle 9 thema's verwijs ik graag door naar: http://www.dailyfinance.com/2012/03/16/pantones-palette-predictions-these-colors-will-dress-your-home/. Van dit artikel heb ik ook mijn afbeeldingen die in deze blog gebruikt worden.

 

 

 

 

 

 

 


 

Vrijblijvend informatie aanvragen


Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Ejam.

Onder het motto 'stomme vragen bestaan niet', ben ik altijd bereid om uw vraag te beantwoorden. Opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Sociaal