- De interieurs in ItaliĆ«, wat zijn de laatste trends.

Op een dag als vandaag ga je al snel aan vakantie denken. Het typisch Nederlandse weer doet mij toch verlangen naar het italiaanse zonnetje. Dit is echter alweer de laatste blog in een serie van drie artikelen over Italië. Deze week probeer ik erachter te komen wat de laatste italiaanse trends zijn op interieur gebied.

Iedereen kent natuurlijk de grote woonbeurs in Milaan. Ik ben er zelf helaas nog niet geweest, maar mocht er iemand zijn die er wel geweest is laat dan een berichtje achter! Ik hoor graag je ervaringen. Aangezien ik dus nog nooit op de woonbeurs in Milaan geweest ben ga ik op het internet op zoek naar de laatste trends.

Bij een zoektoch op internet kom je al snel bij de grote italiaanse merken uit, waar vooral Natuzzi er erg tussenuit springt. Ze hebben een Nederlandstalige site (www.natuzzi.nl) en je kunt hier makkelijk de laatste trends opzoeken. Ze verdelen de trends in drie delen "Natuur en Traditie", "Modestijl" en "Technologie en Elegantie".

Bij de eerste trend zie je natuurlijk tinten uit de natuur terug komen. Dit is niet alleen een trend die je momenteel in Italië veel zit maar dit zie ook in Nederland veel terug komen. De soms donkere tinten zorgen voor een gezellige sfeer. Als je hier echter gebruik van wilt maken zul je ook moeten opletten met wat er gebeurd als er geen licht van buiten in de woning door komt. Probeer niet teveel donkere kleuren te gebruiken, maar wissel het af met de lichtere tinten zoals beige of gebruik een fele kleur groen.

Bij de trend "Modestijl" is naar mijn mening met een woord te omschrijven. Alles draait hier om elegantie. De kleuren, de vormen en de materialen die gebruikt worden. In eerste instantie zou je misschien denken dat dit kil overkomt. Niks is minder waar en het is zeker de moeite waard op de afbeeldingen op de website eens te bekijken.

De laatste speelt vooral in op het gebruik van technologie. Het wegwerken van bijvoorbeeld een geluidsinstallatie in een bank. Deze trend is erg intressant om in de gaten te houden, want ben bedenkt steeds weer andere en nieuwe dingen. Eindelijk eens een mooie oplossing voor de geluidsinstallatie. Niet meer die grote boxen aan de muur of op een paal in de woonkamer. Nu is het alleen nog wachten totdat deze meubels ook betaalbaar worden.

Mijn conclusie over de italiaanse trends en meubels is dat ze modern en strak zijn en zeker bij mij in de smaak vallen. Alleen blijf ik het prijskaartje jammer vinden. Wil jij wel een mooi italiaans meubel kopen? Bekijk deze site eens: www.italianshopping.nl. Hier vind je een overzicht van italiaanse producten en waar je deze kunt kopen.
 

Vrijblijvend informatie aanvragen


Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Ejam.

Onder het motto 'stomme vragen bestaan niet', ben ik altijd bereid om uw vraag te beantwoorden. Opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Sociaal