- De interieurs in ItaliĆ«, wat ben ik tegengekomen

Als interieurstylist kijk je ook als je op vakantie bent naar de interieurs. Kijken of je leuke nieuwe dingen tegen komt of gewoon wat ideeën opdoen. In Italië heb ik dan ook goed om me heen gekeken. Wat is nu een typisch italiaans interieur? In Oostenrijk heb ik deze vraag al vele malen makkelijk kunnen beantwoorden. In Italië vond ik dit echter vrij lastig. Het hotel straalde in de lobby echte luxe uit met bordeaux rode meubels en het gebruik van marmer, al dan niet echt. Ging je echter de gang in richting je kamer dat kwam je veel pastel tinten tegen. Vrolijk gele muren en op de kamer zelf een lichtblauwe muur.

Italië staat voor mij bekend vanwege het merk Alessi, waar zelfs onze kat veel plezier van heeft aangezien deze een leuke etensbak voor haar hebben. Toch kwam ik dit soort moderne dingen vrij weinig tegen. Wel in een showroom voor keukens, maar niet in de hotels en restaurants waar we geweest zijn.

Wel ben ik een erg leuk restaurant tegen gekomen in Orvieto. Een gezellig plekje om lekker wat te drinken, naar een muziekje te luisteren en eventueel een tenniswedstrijd mee te pikken. Grote voordeel hier is dat de bediening ook Engels spreekt, maar wat vooral opvalt is het interieur. Bekijk de foto's en bedenk dat je daar aan een tafeltje zit met een glaasje of een hapje.

Vrijblijvend informatie aanvragen


Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Ejam.

Onder het motto 'stomme vragen bestaan niet', ben ik altijd bereid om uw vraag te beantwoorden. Opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Sociaal